Top 5

Top 5 trucuri pentru un bilet mai ieftin de avion

Vacanța de vară a început deja pentru unii norocoși, iar pentru alții mai trage puțin chiulul. Cu toate astea, nu trebuie să uităm să ne bucurăm, totuși, de ea. Vara este cel mai așteptat moment al anului, este anotimpul distracției și relaxării.

Pentru că mereu apare problema biletelor de avion către destinația dorită, cum și când să cumpărăm bilete ieftine, m-am gândit să îți ofer câteva sfaturi pentru asta. Posibil ca „trucurile” astea să nu funcționeze întotdeauna, dar eu le-am aplicat și au funcționat.

1. Fă o escală!

Uneori te ajunge mai mult când cumperi un bilet cu rută directă într-o țară mai scumpă. Ai putea încerca să cumperi două bilete diferite, să faci o escală sau chiar mai multe în alte țări, iar apoi zbori direct la destinația la care vrei să ajungi. Asta necesită multă răbdare ca să cauți o rută acceptabilă pentru tine și pentru buzunarul tău.

2. Fă-ți rezervare cu o lună jumătate sau două înainte

Oră de oră prețurile biletelor suferă schimbări și trebuie să urmărești cu mult timp înainte creșterea și scăderea lor. De preferat este să cumperi bilet pentru destinația dorită cam cu o lună jumătate sau chiar cu două înainte de a pleca undeva (6-8 săptămâni), pentru că atunci e posibil să găsești cele mai bune oferte.

3. Călătorește în mijlocul săptămânii!

Sunt mai scumpe biletele dacă vrei să mergi undeva în weekend, așa că mai bine cumperi pentru marți, miercuri sau joi. Oamenii obișnuiesc să călătorească mai des în weekend decât în timpul săptămânii. Așa și în cazul vârfurilor de sezon, când pleacă toată lumea. Dacă mai poți avea răbdare, rezervă bilet pentru sfârșitul sezonului estival când nu mai este cererea crescută.

4. Biletele se pot ieftini după miezul nopții

Prețurile suferă schimbări oră de oră, iar ofertele cele mai bune le poți găsi după miezul nopții, pe la 2-3 dimineața. De ce? Pentru că atunci toată lumea doarme! Fii atent la toate site-urile companiilor aeriene, dă refresh la fiecare 5-10 minute și poate vei avea noroc! Îți poți incerca norocul, totuși, și marțea la ora 15:00 când companiile aeriene își revizuiesc prețurile de pe site-uri. 😀

5. Rezervă-ți zborul dimineața

Pentru că nimănui nu-i place să se trezească dimineața cu noaptea în cap să plece undeva, mai ales la aeroport, nu se va obosi multă lume să își rezerve biletul de zbor atunci. Este o ocazie potrivită să îți rezervi tu biletul așa devreme. Vei fi obosit, dar măcar nu o să îți faci o gaură mare în buzunar. 😉 Mai poți încerca să rezervi zborul și pentru noaptea târziu.

Cam astea sunt sfaturile pe care ți le pot da, și cum am mai menționat, nu este sigur că întotdeauna vei găsi prețurile mai ieftine, dar dacă încerci de mai multe ori, până la urmă tot vei avea noroc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: