Top 5

Top 5 cafenele din București

„A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine…” cu o cafea. Acum că a început facultatea, iar vremea este din ce în ce mai puțin prietenoasă cu noi, studenții se întorc la studii, și apar și clasicele postări pe Instagram cu #cozy. E momentul ăla când vrem să ne petrecem timpul liber într-un loc primitor și confortabil la căldurică alături de câțiva prieteni la o cafea sau la un ceai.

Sursă: www.pixabay.com

Și ce poate fi mai relaxant de atât? Ei bine, nimic, tocmai de asta m-am și gândit să aleg cinci cafenele din București despre care am să vă și povestesc. Posibil ca după ce vei afla despre ele, îți vei suna imediat prietenii să stabiliți o întâlnire acolo, iar dacă nu stai în București, cu siguranță le vei face o vizită cu prima ocazie.

1. Vanfruct
Plante agățătoare pe pereții verzi, cactuși, mobilier din lemn, fructe proaspete și colorate așezate la vedere, totul verde în jur: o cafenea ca o mini-grădină botanică în care simți că ai evadat de lumea reală. Comanda poate fi personalizată în funcție de preferințele clientului prin diferite amestecuri sau adăugiri. Aici găsești lapte bio și de soia, smoothie, fresh, ceai, cafea cum nu ai mai gustat până acum, dar și gofre dulci și sărate pentru care este cunoscută cafeneaua.

Adresă: Ion Câmpineanu 21


Sursă: www.zilesinopti.ro

Sursă: www.cavaleria.ro

2. Origo
Este una din cele mai cunoscute și apreciate cafenele urbane din București pentru cafeaua care se prepară aici, dar și prin restul băuturilor colorate, condimentate și decorate în stiluri diferite. Aici este cu siguranță un „Coffee Wonderland” (după cum scrie și pe o tăbliță din spatele tejghelei) pentru că toți iubitorii de cafea se simt ca într-un paradis. Lumea este înnebunită după flat white-ul de aici, iar mirosul de migdale, vanilie, ciocolată, mure, cireșe, piersici, iasomie sau de lemn al cafelelor te cuprinde din toate părțile. Când intri în cafenea, nu ai cum să nu observi toate cele 276 de ceșcuțe de cafea atârnate de tavan.

Adresă: Strada Lipscani 9

Sursă: www.sprudge.com

Sursă: www.igloo.ro

P.S. Dacă mergi puțin mai sus pe străduța unde se află cafeneaua Origo, ajungi la cel mai cunoscut skybar din București, „Linea / Closer To The Moon”, unde este o priveliște de nedescris și „acolo unde ies pozele alea faine cu scrisul ăla luminat în spate.”

3. Frudisiac
Stilul unic scandinav cu o cafea aprovizionată de la Drop Coffee, o prăjitorie din Stockholm și preparatele cu specific nordic sunt tot ce ai nevoie pentru o ieșire la cafeneaua asta chic cu prietenii tăi. Lemnul folosit la design-ul minimalist, muzica jazzy și atmosfera chill te fac să te simți că ești de acolo, chiar din nord. Poți încerca o cafea, un espresso, un cappuccino, un V60, un ceai organic din Scandinavia,un chec, o clătită și toate celelalte surprize hipsterești pe care ți le oferă meniul de breakfast & brunch.

Adresă: Intrarea Bitolia 4

Sursă: www.restocracy.ro

Sursă: www.restograf.ro

4. BOB Lab Coffee
Premiați la concursurile din toată lumea, băiețașii de la BOB spun că „meșterim o cafea țâță de mâță”. Ușile și tâmplăriile care se deschid complet și design-ul te duc cu gândul la fostul garaj care a fost reconstituit în cafeneaua asta faină. Dacă ești prin trecere prin Herăstrău, te poți opri la un espresso care îți va lumina întreaga zi până te întorci să mai bei unul. „Treci pe la noi, câine. Cafeaua arde de nerabdare.”

Adresă: Piața Charles de Gaulles 3

Sursă: www.europeancoffeetrip.com

Sursă: www.igloo.ro

5. Ramayana Cafe
Este prima cafenea-ceainărie orientală din București pe care sigur nu ai vrea să o ratezi. Muzica și narghileaua se potrivesc perfect cu atmosfera, iar cele șase saloane dispuse pe două etaje și decorate în stil diferit una față de cealaltă te introduc în lumea indiană. Dacă vrei să scapi de grijile și problemele cotidiene care îți dau bătăi de cap, aici este răspunsul tuturor dorințelor și nevoilor tale, dar ar fi bine să faci rezervare înainte.

Camera roșie este menită întâlnirilor business și pentru evenimentele speciale ale cafenelei. Camera verde este pentru discuțiile animate, iar camera lila este potrivită pentru lectură sau studiu. Celelalte trei încăperi reprezintă niște separeuri destinate întâlnirilor romantice sau discuțiilor private.

Adresă: Strada Pârcălabul Baldovin 11

Sursă: www.ramayana.ro

Sursă: www.romaniatonight.ro

Sursă: www.ramayana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: