Top 5

Top 5 activități pe care le poți face de 1 Mai

Acum că sărbătorile pascale au trecut, românii se gândesc unde să petreacă de 1 Mai. Tocmai de asta, m-am gândit să vin cu câteva propuneri noi de activități și destinații pentru o zi, pentru tine și prietenii tăi, în afară de clasica drumeție până la mare sau munte.

1. Dă o tură cu bobul la SkiGyimes

Dacă ești pastionat de aventură, de viteză și adrenalină, trage o fugă până în județul Harghita, în localitatea Lunca de Sus și fă una sau mai multe ture cu bobul pe pista special amenajată pentru tine și prietenii tăi. Complexul  SKIGYIMES se află în valea Ghimeșului pe drumul care leagă Miercurea-Ciuc de Comăneşti. În incinta complexului este o pensiune cu restaurant, un bar și pe vârf o cabană cu terasă panoramică. 

Pista de bob funcționează în fiecare zi între orele 09:00 – 21:00. Prețul unei ture pentru copii (sub 14 ani) este 12 ron, iar pentru adulți, 15 ron/tura.

Pe drum, la doar 50 de km distanță, te poți opri și la Barajul de la Valea Uzului, să admiri priveliștea și împrejurimile.

Mai multe informații găsești AICI.

Sursa: www.youtube.com/watch?v=A4N0sCtV2kY

2. Distrează-te la Therme București

Lângă București, în Balotești, poți veni la complexul de wellness unde să te bălăcești în una din cele zece piscine alimentate cu apă termală extrasă din adâncime. Centrul își așteaptă vizitatorii cu șase saune uscate, patru saune umede și 16 tobogane. Conform informațiilor de pe site-ul complexului, Therme București găzduiește cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 de plante, printre care 1500 de palmieri… cadrul perfect pentru pozele de pe profilul tău de Instagram! 

Pe lângă baruri și restaurante, poți asculta concerte live. Te poți bucura de diferite activități acvatice și relaxante, dar și de ritualuri de înfrumusețare. Vino și relaxează-te la Therme, care se află la doar zece minute de București. Prețul unei distracții de trei ore, în timpul săptămânii, variază între 50 și 80 de lei, în funcție de zonă.

Pentru mai multe informații intră AICI.

Sursa: www.stirimondene.fanatik.ro

3. Relaxează-te la ZagaZaga Resort

La nu mai mult de 20 km de Focșani, în Doaga, Siretul formează „Delta Siretului”, după cum o numesc și localnicii. Resortul unic în România oferă un spațiu de relaxare în liniștea din mijlocul naturii cu: cabane, parc de aventură, pescuit, cherhana.

Poți savura preparatele făcute din diferite specii de pește la cherhanaua resortului de la malul Siretului. De asemenea, te poți relaxa pescuind alături de prietenii tăi sau vizitând animalele din fermă. Distrează-te în Aventura Parc din cadrul ZagaZaga sau plimbă-te cu barca pe lacurile si canalele din resort, să admiri frumusețile naturii.

AICI găsești toate informațiile.

Sursa: www.blog.infoghidromania.com

4. Vizitează un castel

Urcă-te în tren sau în mașină și bifează următoarea destinație: „către cel mai apropiat castel”. România este plină de peisaje și locuri frumoase de basm. Îți propun să faci o vizită la cele mai frumoase castele din România: Castelul Peleș (Sinaia, județul Prahova), Castelul Bran (județul Brașov), Castelul Corvinilor/Huniazilor (Hunedoara), Castelul Banffy (Bonțida, județul Cluj-Napoca), Castelul Sturdza din Miclăușeni (județul Iași), Castelul Bethlen Haller, Cetatea de Baltă (Alba), Castelul Regal de la Săvârșin, (județul Arad), Cetatea Făgărașului (Făgăraș, Brașov), Castelul Cantacuzino (Bușteni, județul Prahova).

Sursa: www.radsor.ro

5. Fă o tură cu Mocănița

De mai bine de opt decenii, locomotiva Mocănița străbate aceiași 21,6 kilometri între Vișeu de Sus și Paltin pentru transportul lemnelor și pentru plimbarea turiștilor prin plaiurile mureșene unde natura abia a fost călcată de picior omenesc. De 1 Mai, plecările vor fi doar dimineața, începând de la ora 9:00. 

Tarifele includ pachetul: 92 lei de adult, 82 lei de student/pensionar, 69 lei de elev (6-16 ani). 

All Inclusive (prânzul inclus): 119 lei de adult, 108 lei de student/pensionar, 85 lei de elev (6-16 ani).

Iar dacă mai ai răbdare și timp, poți să îți petreci restul zilei la Săpânța, în Cimitirul Vesel.

Mai multe informații găsești AICI.

Sursa: www.axanews.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: