News

Teatru la Cinema a împlinit patru ani

Ştiai că s-au împlinit patru ani de când poţi să mergi la Teatru la Cinema?

În ianuarie 2015, în București a luat naștere un proiect cultural ambițios: Teatru la Cinema, conceptul inedit care aduce spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centre comerciale.

Ideea proiectului a venit atunci când Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema, și-a dorit să găsească un spațiu potrivit pentru una dintre trupele de care se ocupa ca impresar artistic. L-a găsit la cinematograful Movieplex Cinema din centrul comercial Plaza România, care oferă săli de spectacole moderne și sigure. Deși neconvenționale pentru teatru, sălile au fost dotate cu echipamente tehnice inovative, astfel încât actorii să poată performa la cel mai înalt nivel. Mai mult, actul artistic, completat de proiecția de pe ecran, oferă o experiență unică iubitorilor de teatru.

Destul de repede, a devenit clar că acest concept aduce numai beneficii pentru toate părțile implicate: actorii independenți aveau la dispoziție un spațiu corespunzător pentru desfășurarea actului artistic, iubitorii de cultură din proximitatea centrului comercial puteau ajunge mult mai ușor la teatru, cinematograful câștiga o nouă categorie de clienți, iar mall-ul își completa oferta bogată de produse și servicii cu unul dintre puținele care îi lipsea: teatrul.

Prin urmare, în doar patru ani de la înființare, Teatru la Cinema s-a extins în principalele rețelele de cinematografe din centre comerciale, fiind deja prezent în 14 mall-uri din șapte orașe (București – opt locații, Buzău, Focșani, Ploiești, Pitești, Alexandria şi Botoşani).

Portofoliul său de spectacole conține în acest moment peste 80 de titluri pentru copii și 10 pentru adulți, producții proprii sau independente, în care joacă peste 60 de actori, de la cei aflați la început de drum, la nume deja consacrate.

Planurile de viitor ale Teatru la Cinema continuă în direcția dezvoltării, atât ca număr de locații, cât și ca ofertă de produse, în special în zona spectacolelor pentru adulți.

„Pentru Teatru la Cinema, 2018 a fost clar anul extinderii în țară: am început în martie cu Buzău și Focșani, în octombrie am ajuns la Ploiești și Pitești, iar din decembrie, suntem și în Alexandria. În 2019, continuăm în aceeași direcție, cu inaugurarea de la Botoșani din 27 ianuarie, iar planurile noastre sunt ca în următorii patru ani să fim prezenți în cel puțin alte 15 orașe în care există centre comerciale cu cinematograf, ajungând astfel singura instituție culturală din România ce poate oferi servicii culturale la nivel național, fiind prezentă în peste 20 de orașe.” a declarat Mihai Penișoară, General Manager și fondator Teatru la Cinema.

Mai multe informaţii despre Teatru la Cinema şi programul de spectacole găsiţi pe www.teatrulacinema.ro.

 

Cine iubeşte, plăteşte, premieră la Teatru la Cinema

Pe 16 februarie, la ora 20:00, la Teatru la Cinema din Movieplex Cinema – Plaza România, a avut loc premiera spectacolului „Cine iubeşte, plăteşte”. Pe un text scris de Alexandru Popa, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi români contemporani, „Cine iubeşte, plăteşte” este o comedie ce ne prezintă două femei si un bărbat în trei povești contemporane despre iubire, carieră, relații și bani.

Trei situații de viață aparent disperate în care umorul îşi face loc în fiecare cuvânt. Oamenii ar vrea să spună adevărul, dar mereu ajung să spună altceva. Este oare iubirea ingredientul magic necesar pentru a supraviețui sau e doar o monedă de schimb? Cine iubește plătește….dar cum?

Regia spectacolului este semnată de Vlad Massaci, iar din distribuţie fac parte Alexandru Ion, Mădălina Ciotea şi Vero Nica/ Iorestina Florea.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: