Evenimente

Spotlight a ajuns la a V-a ediție

În perioada 18-21 aprilie se desfășoară Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB. Este cel mai mare festival din România dedicat luminii, proiecțiilor de video-mapping sau proiectelor de iluminat arhitectural ale artiștilor locali și internaționali.

Sursa: www.europafm.ro/

Anul acesta, festivalul marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției din 2019: EuropeLights.

Programul cuprinde peste patru sute de activități artistice, culturale, științifice și educaționale, organizate de instituții partenere din cele două țări pe tot parcursul celor patru luni de desfășurare a Sezonului în România. Avem parte de colaborări încrucișate între operatori culturali publici și privați, instituții, școli, universități, companii, creatori români și francezi.

Sursa: www.mediafax.ro/

Și anul acesta, Bucureștiul va fi transformat într-un Oraș al Luminilor pe toată perioada festivalului. Traseul rămâne același, iar Calea Victoriei găzduiește instalații interactive, sesiuni de video-mapping într-o atmosferă în care clădiri emblematice, încărcate de istorie, spun povestea modernă a spațiului urban.

În deschidere, pe 18 aprilie, celebrul artist francez Bob Sinclar a susținut un concert în Piața „George Enescu”, precedat de un warm-up cu DJ ANDI.

Sursa: www.facebook.com

Directorul artistic și curatorul celei de-a cincea ediții a festivalului de la București este directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik.

Mai multe informații despre festival găsești AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: