De-ale mele

Sfat pentru fetele care își caută rochii de banchet „pă ’net”

Nu, nu, nu! Am făcut o astfel de prostie pe care am regretat-o la acel moment. Nu multă lume cunoaște povestea rochiei mele, dar o voi împărtăși cu voi. Acum aproximativ un an (cu nostalgie îmi amintesc), mi-am comandat de pe un site de rochii de ocazie (nu voi da nume), o frumusețe de rochie.

Bine, doar în poză era superbă, căci în realitate când am primit comanda și am văzut-o, puteam să jur că nu era cea pe care o așteptam…mare dezamăgire. Și acum mai face soră-mea glume pe seama mea atunci când își amintește de incident. Oricum, fetelor, vă rog eu, nu vă luați rochii de pe ’net, mai ales când mai sunt doar câteva săptămâni/zile până la bairam pentru că trebuie să le vedeți, să le probați etc., și în puține cazuri se poate spune că o rochie este chiar mai frumoasă decât în poză sau măcar ca în poză.

Cum arăta pe site

screenshot_20170312-012915~25256506224558535072..jpg

După o astfel de „țeapă” pe care mi-am primit-o, am dedus morala: astfel de lucruri se întâmplă și în viața reală, suntem fascinați și păcăliți de ceea ce vedem într-o poză, într-un videoclip, într-o știre. Suntem mâncați de vii, iar cea mai mare problemă este că mulți dintre noi nu vedem asta. Credem doar în ceea ce PARE că este frumos, bun, real și corect, nu în ceea ce TREBUIE cu adevărat să credem. Priviți mai îndeaproape lucrurile și analizați-le.

Before bal
screenshot_20180509-233104~26688519912706348636..jpg

Nu vă grăbiți în luarea unor decizii, gândiți-vă mai întâi la consecințe, după la beneficii. Întrebați-vă dacă este cu adevărat ceea ce vă doriți, iar dacă aveți și cea mai mică îndoială în legătură cu decizia voastră, nu o luați în considerare. Mai căutați până sunteți siguri pe voi.

Dar noi vorbeam cu totul despre alt subiect: rochia mea. O să vă atașez poza de pe site cu ea. Acum o să faceți un mic exercițiu: încercați să filtrați în minte imaginea în cele mai grotești moduri posibile și veți ajunge la un rezultat apropiat. Noroc de sora mea și de ideile ei care mi-au salvat atât rochia, cât și cea mai importantă seară. În cele din urmă, totul s-a terminat cu bine și mi-am propus să nu mai experimentez astfel de cumpărături online.

After bal

IMG_1343

I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: