De-ale mele

O săptămână în Grecia fără kit-ul de vară de la Nivea. Iată prin câte am trecut…

M-am gândit să fug de vremea neprietenoasă din România, așa că la începutul lunii iulie am plecat într-o mică vacanță, în Grecia, în regiunea Chalkidiki. Acolo am avut parte de o vreme superbă, călduroasă, cu soare puternic, vară în adevăratul sens al cuvântului, nu ca la noi. 

2

Era o vreme perfectă de făcut plajă. Înainte să plec eram un pic sceptică de vremea pe care aveam să o prindem, mai ales că în zona respectivă fuseseră inundații din cauza vremii urâte. Oricum, dacă vremea se anunțase ploioasă, nu am considerat că ar trebui să-mi iau protecția cu SPF 30 de acasă. Culmea, când credeam că voi scăpa de arsurile solare, evident că nu a fost așa.

Am avut creme pentru protecție solară scăzută, uleiuri, dar nu m-au ajutat atât de mult, pe cât mi-aș fi dorit, așa că m-am ales cu o dermatită solară de toată frumusețea, care mi-a provocat mâncărimi și arsuri severe. Dar, ironia sorții, în ziua în care am ajuns în Grecia și mă pregăteam să descarc bagajele, am primit vestea prin telefon că sunt una dintre norocoasele căștigătoare ale unui kit de „supraviețuire” vara. Cel despre care v-am menționat în titlu.

Zilele au trecut, eu, practic, începeam să mă „rumenesc” tot mai tare de la soarele torid al Greciei. Abia după ce am ajuns acasă, în România, am putut să mă bucur de produsele primite. Mi-aș fi dorit să mă fi putut bucura de kit-ul de supraviețuire în vacanța mea. Cum am ajuns acasă, am și făcut unboxing-ul alături de prietenii mei de pe Instagram și le-am împărtășit prin instastories bucuria prin care am trecut în acele momente.

 

Vara încă nu s-a terminat și încă mă pot bucura de kit-ul de produse cosmetice de la Nivea

img_20180726_145854_9591387165201366831649.jpg

Acum, în timp ce aștept ca masca mea de față Urban Detox Maske să acționeze, mă gândesc cum ar fi fost dacă aș fi avut crema de Sun protect & bronze de 30 de la Nivea la mine. Probabil că mă bronzam ușor și uniform și, cu siguranță, acum nu m-aș mai fi scărpinat din cauza dermatitei solare.

eu

Cu ajutorul lip balm-ului cu aromă de Raspberry & Red Apple din #SummerBoxKit, buzele mele ar fi zâmbit de fericire, și nu ar fi plâns din cauza arsurilor provocate de la soare… Da, până și ele au avut de suferit, din păcate. De la apa extrem de sărată mi s-au uscat.

5

Un ajutor de nădejde care nu m-ar lăsa niciodată la greu

Într-una dintre seri, am ales să-mi prind rapid părul într-o coadă la cină, pentru că, după cum știți, nu facem bine părului dacă îl spălăm zilnic. Dar, cum îmi spălasem părul cu o seară-nainte, am decis doar să-l prind la spate. Totuși, după o zi de plajă, de stat în soare și pentru că vârfurile de păr au atins marea sarată, probabil că seara, pentru volum, mi-ar fi trebuit șamponul uscat din kitul de supraviețuire, dar nu m-am putut bucura nici de el…

img_20180727_124932_8428871951030111102388.jpg

Ca un pui la rotisor, cu severe arsuri solare

De obicei aleg să fiu cât mai naturală, pentru că îmi place cum arăt, și nu aplic machiaj pe față, dar uitați că, tot așa, o dată am decis să fac o mică schimbare și am aplicat niște mascara și un fond de ten pe pielea deja înroșită de soare, fără să mă hidratez în prealabil.

Am fost sigură că nu am ce să pățesc dacă aplic puțin machiaj, chiar dacă aveam pielea arsă pe față, în special pe pleoapele inferioare. Toate au fost bune și frumoase până când m-am demachiat. Făcusem chiar și câteva poze reușite în acea seară…Dar cine s-ar fi gândit că șervețelele demachiante mi-ar putea provoca iritații și usturimi în zonele afectate de soare, mai ales că nu folosisem deloc cremă hidratantă pe față?

nuu

După cum spuneam, o încurcasem. Atât de rău încât am început să lăcrimez involuntar de la usturime. Am reușit să lăcrimez încontinuu mai bine de oră, până m-am prins că poate ar trebui să-mi clătesc ochii cu apă rece până când mi-ar mai trece din usturime.

img_20180727_124714_1895794838477656307320.jpg

Îmi pare rău acum că nu am avut la mine Eye Make-up Remover-ul de la Nivea pe care l-aș fi putut folosi fără griji când m-aș fi demachiat, pentru că este special conceput pentru zona sensibilă a ochilor. Iar dacă aș fi avut una dintre cele trei creme cu mix de fructe de la Nivea, probabil că fața mea s-ar fi „răcorit” mai repede și poate că n-ar mai fi trebuit să plâng (la propriu) atât.

6

Așadar, dragile mele, dacă vă doriți o vacanță relaxantă, cu mult soare, de care să nu trebuiască să vă ascundeți, cum am făcut eu în mai bine de jumătate de vacanță, nu uitați să luați în bagajele voastre lucrurile cele mai importante: SPF-ul, crema de hidratare și loțiunea de după plajă, balsamul de buze, prosopul, pălăria și costumul de baie. Țineți minte că vara asta #LIKEYOURSELF is the new LIKE!

37097024_1963020123762904_3021446691724197888_n

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: