De-ale mele

Tot ce trebuie să știi despre încrederea în propria imagine

Am întâlnit diferite persoane care, de obicei, se plâng din diferite motive: ba că sunt prea timide, ba că au câteva kilograme în plus, ba că nu pot spune ceea ce gândesc sau să facă ceea ce simt pentru că haterii le vor judeca, ba că au diferite probleme ale părului sau tenului. 

Suntem influențați de ceea ce vedem în prezent în social media sau la TV și uităm ce este cu adevărat important: să fim noi și să ne bucurăm la maximum de ceea ce viața ne oferă. Când ne bucurăm de o zi însorită, de o vorbă bună din partea cuiva drag, de un zâmbet de la băiatul de care ne place sau chiar de o reușită, simțim că putem avea mai multă încredere în noi.

Cum putem să avem în fiecare zi un vibe pozitiv? Prin zâmbet și charismă. Astea două atuuri lipsesc cu desăvârșire la multe persoane.

Puteți face un exercițiu chiar astăzi, mai ales că vremea nu este prietenoasă cu noi. Vremea mohorâtă ne dă o stare depresivă, dar voi puteți fi razele de soare care strălucesc astăzi! Tot ce trebuie să faceți este să zâmbiți oricărei persoane pe care o întâlniți pe stradă.

Woman Looking at Reflection

Sursa: www.vulpescu.eu

Tot ce vedem pe Instagram, Facebook mai mult ne deprimă. Nu este realitate, este doar ceea ce vor „influencerii” să transmită. O poză bună și reușită este, după părerea unora, un selfie în care dantura de Hollywood și tenul fără imperfecțiuni sunt bazele de mare impact.

Ei bine, există diferite aplicații care te pot ajuta să ajungi la stadiul de dantură de Hollywood sau ten perfect, dar din păcate, nu asta te face fericit și mulțumit. Ieși din casă și îți dai seama că perfecțiunea din poză nu coincide cu realitatea, trist, foarte trist.

Bucurați-vă de ce aveți, de cum sunteți și cum arătați în realitate, sunt sigură că mulți și-ar dori să aibă ceva de la voi, ceva ce ei nu au și poate că nu vor avea niciodată decât prin eforturi supraomenești. Din puținul pe care îl avem putem ajunge să avem tot ce ne dorim, totul ține de gândire.

În primul rând, nu trebuie să judecăm o persoană pentru fizic, probabil are o problemă pentru care arată într-un anumit fel sau poate așa s-a născut. Nu mă refer numai în situația kilogramelor în plus, ci și în situația anumitor dizabilități. Exteriorul poate spune ceva, dar interiorul este cel care contează. Dacă îi faci pe oameni să iubească în totalitate compania ta, atunci ești o persoană pe care mulți ar invidia-o.

Îl al doilea rând, nu trebuie să judecăm o persoană pentru alegerile pe care le face, indiferent dacă noi considerăm că este sau nu o alegere potrivită; persoana în cauză știe cel mai bine ce face. Trebuie să învățăm să empatizăm cu oamenii din jur, nu suntem în pielea lor să știm ce simt.

Pot da un exemplu care pe mine m-a marcat și mi-a dat de gândit, iar dacă reușiți să înțelegeți sensul lui, atunci ati făcut un pas mare în reușita voastră: un tată și doi copii mici erau în metrou. Tatăl stătea liniștit și așezat, iar copii săi alergau, strigau și râdeau. Mai bine zis, deranjau ceilalți pasageri din metrou prin gălăgia pe care o făceau. O doamnă iritată și supărată l-a întrebat de ce nu face nimic să îi liniștească. Tatăl, zâmbind, și-a ridicat privirea la doamna respectivă și i-a zis „Tocmai ce ne întoarcem de la înmormântarea mamei lor…dacă dumneavoastră ați ști ce să le spuneți ca să îi calmați și să nu se mai joace, chiar vă rog.” Ei bine, sper că ați înțeles sensul exemplului. Nu trageți concluzii înainte de a cunoaște situația.

Un alt pas mare în reușita voastră este motivația, voința și perseverența. Dacă aveți aceste calități, o să reușiți mereu în viață în orice situație. Nu vă lăsați descurajate de obstacolele care vă apar în cale, săriți peste ele și nu renunțați. Nimeni nu a ajuns să își atingă scopul așa ușor decât prin ambiție. În cazul în care vreți să slăbiți sau aveți probleme cu tenul, există tratamente, dermatolog, nutriționist, diete și să nu uităm de voință și motivație!

femeie-complexata

Sursa: www.clubuldomnilor.ro

Aveți încredere în voi și nu vă mai simțiți complexate de cum arătați. Ce vedeți în pozele de pe rețelele sociale ale bloggerilor sunt 80%-90% trucate, îmbunătățite, editate, photoshopate sau cum vreți să le mai spuneți. Ei știu să gestioneze arta fotografiei și să transforme realitatea în perfecțiune încât să fie admirați de oricine îi urmărește.

Cât despre operațiile pentru mărirea sânilor, buzelor, feselor și așa mai departe…e ceva trecător. Alegerea de a ne supune corpul la torturi chirurgicale nu ne face să arătăm mai bine, ci monstruos. În cazul în care NU sunt necesare astfel de intervenții, nu le faceți.

Dacă este vorba despre un complex facial cum ar fi nasul sau dantura, complex care vă face să vă fie frică să ieșiți din casă, atunci puteți să luați o astfel de decizie. Pentru un moft și că vă doriți să arătați mai bine că așa ați văzut că și-a făcut X sau Y, nu, categoric nu. La bătrânețe o să arătați ca niște stafii. Sunteți frumoase și vă asigur că oamenii vă plac așa cum sunteți.

În loc să vă plângeți de milă, încercați să vă schimbați viața. Faceți ceva ce vă place și vă atrage, iar prin acel ceva o să ajungeți apreciate. Mie, de exemplu, îmi place să fac poze la natură și arhitectură pentru că este ceva ce mă reprezintă pe mine și mă face să mă simt în largul meu. La fel și scrisul și cititul, alte două lucruri după care mă dau în vânt. Fiți genul de persoană pe care vă doriți să o cunoașteți!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: