De-ale mele

Clujul, oraș de suflet

Dacă nu ai vizitat până acum Clujul, ar trebui să o faci cel puțin o dată-n viață, nu știi ce pierzi. Oameni calzi și liniștiți, atmosferă primitoare, arhitectură clasică, autentică în contrast cu cea urbană, modernă. Oamenii știu să se distreze, căci am avut ocazia să fac o mică vizită în Ardeal chiar de zilele Clujului și de Noaptea Muzeelor. Ceva de vis.

M-am plimbat în neliniște pe drumul cu piatră cubică ce duce sus pe Cetățuie de unde se poate vedea panorama orașului, pe străzile mici și înguste, pline de căsuțe care mai de care mai colorate, pe lângă florăriile ce îmi împrospătau simțurile. Am făcut o plimbare pe marginea lacului și am surprins două lebede negre ce stăteau cuminți de parcă știau că sunt admirate de toți trecătorii.

M-am plimbat prin Parcul Central care este mereu iluminat, plin de tineret, dar și în câteva muzee pe care timpul scurt mi le-a permis să le vizitez (despre ele am să scriu într-un alt articol). O altă atracție turistică a fost și Grădina Botanică „Alexandru Borza”, unde, din păcate, am ajuns puțin cam târziu după ce serele s-au închis și nu am reușit să le vizitez, dar timpul nu este pierdut.

verde

Am făcut și o scurtă plimbare până la Salina Turda, cea mai frumoasă din cele pe care le-am vizitat până acum. În salină m-am plimbat cu bărcuța (prima oară în viața mea, yey, un vis împlinit), este superbă și merită vizitată de multe ori până, vorba aia, până „îți iese pe nas”, în cazul ăsta, sarea. Samsara, un alt loc de vis, nu m-aș sătura niciodată să merg acolo la un ceai cald și o discuție chill care să se desfășoare pe muzică ambientală. Din câte am înțeles, sunt vreo patru camere, iar fiecare este decorată diferit, atracția principală fiind camera cu meduzele și cu pereții care îți dau impresia că te afli în cosmos.

WhatsApp Image 2018-05-30 at 21.55.13

Într-una din zilele Clujului am avut parte de un concert în Centru, sau mai bine zis, în Piața Unirii, la care au fost invitați artiști cunoscuți cum ar fi The Motans, Antonia, Voltaj și alții. După ce s-a lăsat seara, iar cei de la Voltaj ne-au părăsit lăsându-ne cu inima împăcată după un show plin de energie și voie bună, am vizionat un spectacol de proiecții pe Biserica catolică „Sf. Mihail” (care este a doua cea mai mare biserică gotică din România, după Biserică Neagră din Braşov) dedicat tuturor celor prezenți. Sute de perechi de ochi au urmărit spectacolul proiectat timp de șase minute. Ceva deosebit, parcă nu aș fi vrut să se mai termine.

da

(Nu se înțelege mare lucru, dar în realitate a fost ceva de nedescris).

Arhitectura…da, ea…îmi place să o admir peste tot pe unde merg și să imortalizez momentele și oamenii în fotografii. Nu este nevoie de cuvinte, ci este de ajuns să stai și să admiri. Merită vizitat Clujul…și nu doar o singură dată, ci de fiecare dată! Atunci când plănuiești o călătorie prin țară, să nu uiți să pui și Clujul pe listă pentru că are multe obiective turistice care abia așteaptă să fie vizitate de tine și de tovarășii tăi de drum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: