De-ale mele

Chocolate is love, chocolate is life!

„Iubirea mea de ciocolată
Atât de mult mi te-am dorit,
Că te-am gustat şi dintr-o dată
Puterile-mi s-au risipit.”
Daniel Vişan-Dimitriu

Se spune că orice om normal iubește ciocolata, iar eu mă pot considera mai mult decât un om normal. „Chocolate is love, chocolate is life!”. Mhm…cam așa gândesc eu când aud „ciocolată”. Dar de ce lumea este așa înnebunită după ea?

Ciocolata, în special cea amăruie, este „leacul” delicios pe care puțini îl pot refuza. Cacaoa și untul de cacao, cele din care se realizează ciocolata amăruie, scad riscul bolilor cardio-vasculare, reduc oboseala, combat depresia, îmbunătățesc capacitatea de concentrare, favorizează echilibrul alimentar, combat ridurile și stabilizează tensiunea.

da.jpeg

Colțișorul neplictisitor din casa mea

Pentru că ciocolata eliberează hormonul fericirii, pentru mine este importantă starea de bine pe care trebuie să o am zi de zi. Și pentru ca starea de bine să vină la pachet pentru întreaga săptămână, colțul meu neplictisitor din casă este locul perfect unde mă simt cel mai bine când înfulec ciocolată. Colțișorul colorat, cu câteva cărți din biblioteca mea personală sunt lucrurile care mă binedispun. Să nu uit și de o muzică bună pe fundal care să intensifice starea de bine.

În fiecare dimineață când îl privesc, mă gândesc la motivele pentru care trebuie să fiu fericită și optimistă în acea zi. Colțul neplictisitor și colorat de pe noptiera de lângă patul din camera mea este locul care mă inspiră după o zi grea la facultate sau după o zi plină de activități. Este locul care mă motivează și mă încurajează să pot avea zilele la fel de colorate ca el.

912

Ciocolata și bunăstarea

Și ce poate fi mai relaxant decât să stau lângă locul meu preferat din casă savurând ciocolata mea preferată, cea cu strat crocant de migdale caramelizate și citind o carte?Ciocolata poate să fie ori albă, ori neagră, dar trebuie neapărat să fie cu acel crispy layer și gata, mi-ai câștigat prietenia!

…și nicio ciocolată de felul ăsta nu se compară cu cea de la Heidi Florentine! Cred că știi și tu despre ce vorbesc…cu siguranță. Și mai sunt sigură că fiecare dintre voi aveți un colț al vostru neplictisitor din casă unde vă place să savurați o tabletă de ciocolată singuri sau cu cineva drag.

Am combinat ciocolata cu literatura și uite la ce concluzii am ajuns:

„Jucătorul” – Feodor Dostoievski – se îmbină perfect cu ciocolata amăruie cu ghimbir și note fine de lămâie, iar combinația „Marele Gatsby” – F. Scott Fitzgerald – se potrivește cu Heidi cu lapte cu strat crocant de migdale caramelizate. „Căutând-o pe Alaska” – John Green – merge cu Heidi amăruie cu portocale, iar în cele din urmă, rămâne să văd dacă Yuval Noah Harari cu al său „Sapiens” se potrivește cu ciocolata amăruie cu merișor.

Campania Heidi

Pentru că am menționat despre Heidi, ea are o campanie numită „Colțul tău neplictisitor” care îi premiază și îi bucură pe români cu 13 premii săptămânale și 91 de premii zilnice. Premiile îi ajută pe români să își decoreze colțul lor preferat din casă. Participă și tu la campanie și înfrumusețează-ți colțișorul neplictistior și de vis din cuibușorul tău! Află mai multe detalii despre campanie AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: