News

Cel mai așteptat eveniment din lumea cinematografiei – Decernarea Premiilor Oscar

A avut loc Decernarea Premiilor Oscar, unul din cele mai importante momente din an din lumea cinematografiei. Premiile Oscar aniversează 91 de ani de existență. Premiul pentru Cel mai bun film a fost câștigat de filmul „Green Book”, pentru Cei mai buni actori în rolul principal premiile au fost oferite lui Rami Malek – „Bohemian Rhapsody” și Olivia Colman – „The Favourite”. Titlul pentru Cel mai bun regizor l-a primit Alfonso Cuaron pentru filmul „Roma”, iar Cei mai buni actori din rolul secundar au fost desemnați Mahershala Ali – „Green Book” și Regina King – „If Beale Street Could Talk”.

Sursă: www.romaniatv.net

Povestea din spatele Celui mai bun film, „Green Book”, este bazată pe faptele reale din anii `60, atunci când în America de Sud, oamenii de culoare erau sclavii oamenilor albi. Ei nu aveau drepturi și erau bătuți sau închiși doar pentru faptul că „existau”. Povestea surprinde momentul în care un italiano-american devine șoferul unui pianist afro-american, și între ei se leagă o strânsă prietenie, ceea ce nu prea era posibil în acele vremuri în America de Sud. De asemenea, filmul a câștigat și Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original.

Sursă: www.parade.com

Cel mai bun actor în rolul principal, Rami Malek, a jucat în „Bohemian Rhapsody”, un film plin de emoție în care este prezentată viața lui Freddie Mercury, liderul vocal al trupei Queen. Obstacolele care apar în viața lui, cum ar fi faptul că a fost homosexual, iar mai apoi faptul că s-a îmbolnăvit de SIDA, nu l-au determinat să renunțe la muzică și să cânte pe cele mai mari scene din lume cum ar fi la Wembley în anul 1985 la Live AID. Momentul acela a rămas unul istoric în întreaga sa carieră. „Bohemian Rhapsody” a câștigat și premii pentru Cel mai bun montaj, pentru Cel mai bun montaj de sunet, și pentru Cel mai bun mixaj de sunet.

Sursă: www.mirror.co.uk

Cea mai bună actriță în rolul principal, Olivia Colman, a jucat în „The Favourite”, un film biografic cu o poveste din secolul al XVIII-lea în care două verișoare făceau tot posibilul și luptau pentru a ajunge „Favorita” Reginei Anne, regină a Angliei, Scoției și Irlandei. Olivia a declarat că a fost nevoită să se îngrașe 15 kilograme pentru rolul ei.

Sursă: www.deadline.com

Oscarul pentru Cel mai bun regizor, mexicanul Alfonso Cuaron, este al patrulea pe care l-a primit, două pentru regie pentru filmul „Roma” de acum, declarând că el a fost făcut din „propriile amintiri”, iar în anul 2014 pentru „Gravity”. „Roma” prezintă un an din viaţa unei familii din clasa de mijloc a anilor ’70 din Ciudad de Mexico. El a mai câștigat premii pentru Cea mai bună imagine și pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

Sursă: www.variety.co

 

Alte premii Oscar sunt:

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into The Spider-Verse”;

Cea mai bună scenografie: „Black Panther”;

Cel mai bun scenariu adaptat: „BlacKkKlansman”;

Cea mai bună coloană sonoră: „Black Panther”;

Cel mai bun cântec original: „Shallow” (filmul „A Star Is Born”);

Cele mai bune efecte vizuale: „First Man”;

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Vice”;

Cele mai bune costume: „Black Panther”;

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bao”;

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Skin”;

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo”;

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence”.

 

Sursă imagine reprezentativă: www.noticieros.televisa.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: