Evenimente

Bookfest se află la cea de-a XIII-a ediție anul acesta!

Mii de oameni au călcat pragul Salonului Internațional de Carte Bookfest de la Romexpo la unul din cele mai așteptate festivaluri dedicate cărții. La deschiderea festivalului au fost prezente personalități cunoscute cum ar fi: președintele României, Klaus Werner Iohannis, ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, dar și ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Germaniei și Israelului.

Președintele României a ținut un discurs la conferința de deschidere a festivalului, titlul subiectului dezbătut fiind „Carte, Educație, Viitor“. Atât iubitorii de cărți, cât și curioșii au avut ocazia să ia parte la inaugurarea festivalului internațional Bookfest, și să facă un drum „de poveste” printre standurile editurilor amplasate și printre cărți. Prețuri convenabile, puțini s-au abținut să nu cumpere cel puțin o carte, alături de care, au primit și un cadou. Veseli și plini de entuziasm, organizatorii, directorii editurilor au deschis standurile pentru cel de-al treilea an consecutiv la noi în țară.

Anul acesta, copiii sunt cei care joacă rolul principal la festival, căci editurile le-au pregătit atât lor, cât și părinților și tuturor celor care vor fi prezenți, surprize de proporții: de la tombole cu premii, reduceri, promoții, ateliere de lucru, lansări de cărți și jocuri, storytelling-uri, teste cu ochelarii VR într-o capsulă ce îi va trimite în alte lumi, la proiecții de filme, emisiuni, recitaluri muzicale, piese de teatru și multe activități interactive.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale și în alte mari orașe din țară cum ar fi în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov, dar și o altă ediție internațională la Chișinău. Festivalul se desfășoară în perioada 30 mai – 3 iunie în noul pavilion B2 de la Romexpo, iar intrarea este liberă pentru toată lumea pe parcursul întregului festival.

Sursa: www.rfi.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: