De-ale mele

Află cum poți evita gripa în sezonul rece cu Apa Calipso și sucuri naturale!

Februarie este sezonul sesiunii și al frigului, al răcelii și gripei, și este important pentru tine și organismul tău să vă simțiți bine, mai ales în perioada asta. Pentru că toată starea de spirit și dispoziția pleacă de la sănătatea corpului tău, este necesar să te ferești pe cât posibil de virusurile și bacteriile din jur. Gripa nedorită se poate ține departe atât cu ceaiuri, fructe, sucuri naturale, cât și cu măști medicale (atunci când te plimbi într-o zonă populată sau călătorești cu mijloacele de transport în comun).

Starea noastră de sănătate este strâns legată de pH-ul din organism. Un pH acid împiedică absorbția corectă a vitaminelor și mineralelor, și afectează capacitatea organismului de a se vindeca și de a se detoxifia. În același timp, bacteriile și virusurile nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin.

De unde provine Apa Calipso?

Apa Calipso provine dintr-un izvor natural, din Codrii Vlăsiei, și conține un complex optim de minerale, ceea ce o încadrează în zona apelor oligominerale. Nivelul de nitriți prezenți în apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso se situează sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator, în vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman.

 

Băuturi naturale și delicioase pentru sezonul rece și nu numai

Consumul de minimum 2 litri de apă pe zi devine dificil de respectat în sezonul rece, iar organismul nu beneficiază de cantitatea zilnică de vitamine și minerale, întrucât, în această perioadă, oamenii consumă mai puține fructe și legume proaspete. Apa Calipso îți propune cinci rețete de băuturi delicioase, cu apă alcalină de izvor și alimente care mențin pH-ul corpului alcalin, furnizează vitaminele și mineralele care întăresc sistemul imunitar și ajută la lupta împotriva virozelor și a gripei.

 

1. Turmeric, ghimbir și lămâie

Turmericul are acțiune antiinflamatorie, antioxidantă, are proprietăți antibiotice, antibacteriene, antivirale și îmbunătățește circulația. În plus, calmează tusea și durerea în gât și are acțiune cicatrizantă. Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, vitaminele B6, C și D. Lămâia conține vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine și carbohidrați. Aceasta întărește sistemul imunitar, ajută în tratamentul infecțiilor gâtului, al febrei, al pietrelor la rinichi și are rol antioxidant.

INGREDIENTE

500 ml apă Calipso

1 linguriță turmeric proaspăt ras

1 linguriță ghimbir proaspăt ras

1/2 linguriță scorțișoară

1/2-1 lingură sirop de arțar, miere sau alt îndulcitor preferat

1 lămâie

 

INSTRUCȚIUNI

Pune apa într-o cratiță și încălzește-o la foc mediu. Adaugă turmericul, ghimbirul, scorțișoara și siropul (dacă folosești miere, recomandăm să o adaugi la final). Fierbe la foc mic pentru 10 minute. Trece băutura prin sită și toarn-o peste două-trei felii de lămâie. Opțional, adaugă cuburi de gheață.

 

2. Lămâie, castraveți, mentă

Pe lângă beneficiile aduse de lămâie, castraveții aduc în plus vitaminele A, B, C, fibre, săruri de calciu, fier, sulf, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, siliciu și potasiu. Castraveții au proprietăți antioxidante și ajută la hidratarea și detoxifierea organismului, la eliminarea rapidă a toxinelor acumulate. Menta are proprietăți dezinfectante, conferind o aromă fresh băuturii.

INGREDIENTE

12 căni de apa Calipso

1 castravete mare

2-3 lămâi organice

10-12 frunze de mentă

 

3. Citrice și cimbru

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care crește rezistența organismului în fața infecțiilor și elimină radicalii liberi proinflamatori din sânge. Conțin vitamine din complexul B și au un puternic efect antioxidant, fiind o sursă bună de vitamina A și alte flavonoide. Portocalele sunt, de asemenea, o sursă bogată de minerale, cum ar fi calciu și potasiu.

Lime-ul conține vitamina C din abundență, aceasta reprezentând aproximativ 48% din fruct. Asemenea lămâii, conține vitamina B6, potasiu, acid folic. Printre mineralele din compoziție, prezente în cantități mai mici, se numără calciul, fierul, fosforul și cuprul.

Grapefruit-ul este bogat în antioxidanți ca vitamina A și flavonoide, vitamina C și potasiu. Grapefruit-ul conține licopen, un flavonoid antioxidant ce protejează pielea și are efect anticancerigen. Cimbrul are efect antiseptic, expectorant și analgezic. Acesta ajută și la calmarea tusei, guturaiului și astmului.

INGREDIENTE

10 căni de apa Calipso

3 portocale

2 lămâi

1 lime

1 grapefruit roșu

2 crenguțe de cimbru proaspăt

 

4. Portocală, lămâie, salvie și cimbru

Această combinație este un shot de imunitate. Proprietățile bine cunoscute ale portocalelor și lămâilor se îmbină cu efectul antiseptic și analgezic al cimbrului. Salvia conține vitamina B1 și C, săruri de potasiu și are acțiune antiseptică și bacteriostatică. Salvia ajută, în plus, în tratamentul faringitelor și amigdalitelor.

INGREDIENTE

10 căni de apa Calipso

3 portocale

2 lămâi

2 crenguțe de salvie proaspătă

2 crenguțe de cimbru proaspăt

 

5. Ananas și nucă de cocos

Ananasul conține fibre, fitonutrienți, pectine, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminele C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive și are efect revigorant. Acesta întărește sistemul imunitar și îți face plinul de energie. Nuca de cocos este bogată în potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu și plină de nutrienți precum vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6. Nuca de cocos conține și acid lauric, un puternic antiviral si antibacterian.

INGREDIENTE

1 litru de apa Calipso

1/3 cană cuburi ananas proaspăt tăiat

1/4 cană bucăți nucă de cocos proaspătă (fără coajă)

 

BONUS

  • În cazul băuturilor cu citrice, îndepărtați coaja acestora înainte de a le felia sau, dacă puneți feliile cu tot cu coajă, nu lăsați băutura mai mult de 3-4 ore, căci va avea un gust amar, din cauza cojilor.
  • Apa carbogazoasă oferă un aer extravagant băuturilor și le transformă în cocktail-uri delicioase și sănătoase, atât pentru voi, cât și pentru invitați.
  • Dacă vrei să îndulcești băutura, poți adăuga miere.

 

Elementul central al fiecărei rețete, apa alcalină și oligominerală Calipso, are proprietăți nutritive ce accentuează gustul și aromele fiecărui ingredient cu care intră în contact, sprijinind procesul de alcalinizare a pH-ului și de asimilare a mineralelor. Fructele și ierburile aromatice conțin un complex optim de vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu afecțiunile asociate sezonului rece.

Mierea, care poate fi folosită ca îndulcitor pentru orice băutură, este o sursă naturală de minerale cum ar fi calciu, fier și potasiu, dar și vitamine din complexul B. Mierea are efect antibacterian, ajută la asimilarea calciului în organism, la tratarea răcelilor, tusei, durerilor în gât, secrețiilor nazale și stimulează sistemul imunitar.

Acum că ai aflat rolul important pe care îl joacă pH-ul corpului tău în menținerea sănătății în sezonul rece și câteva rețete de băuturi delicioase și sănătoase, e momentul să le încerci și apoi să-ți dai frâu liber imaginației și să creezi propriile rețete cu Apa Calipso și alimente alcaline!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: