Utile

11 Tips&Tricks cu pudra de talc

Există multe produse din domeniul cosmeticii pe care le putem folosi atât pentru uzul personal, cât și pentru câteva trucuri care ne-ar putea fi utile în viața de zi cu zi. Pudra de talc, de exemplu, este asul din mânecă pe care multe dintre noi îl avem în dulăpiorul din baie, dar despre care nu știm că se poate folosi în mai multe feluri.

Ea vine în ajutorul persoanelor de toate vârstele și este unul din cele mai apreciate produse cosmetice datorită mirosului și beneficiilor lui. Iată câteva situații din care poți scăpa ajutată de pudra de talc:

1. Șampon uscat

Pudra de talc este ajutorul de nădejde al femeilor când vine vorba de păr gras. Proprietatea pe care o are de absoarbe sebumul ajută la menținerea părului curat, împrospătat și poate da un efect de volum. Poate fi folosită prin presărarea unei cantități mici de pudră pe păr (pentru a nu da direct pe scalp), iar apoi, după două sau trei minute, treci cu o perie prin păr și masează ușor scalpul pentru ca pudra să nu rămână vizibilă. Este potrivit atunci când ai o întâlnire importantă sau o petrecere de la care nu poți lipsi. Părul va arăta ca proaspăt spălat!

2. Încălțăminte împrospătată

Vara, de cele mai multe ori, te confrunți cu mirosuri neplăcute de transpirație. Unele materiale din care este confecționată încălțămintea pot prinde ușor miros. Asta se întâmplă de obicei la încălțămintea neaerisită, însă pudra de talc este cea mai bună idee de a scăpa rapid de problemă.

Înainte de a purta o pereche de încălțăminte, toarnă puțină pudră în interior, las-o să acționeze, de preferat cam 30 de minute, apoi scutură pudra din ea, și gata, poți ieși cu fetele! Pudra de talc nu numai că lasă un miros plăcut, eliminând umezeala și bacteriile, dar este bună și pentru ca pantofii sau tenișii să nu „scârțâie” în timpul mersului. Fiind un bun antiperspirant, pudra poate înlocui spray-ul special de adidași.

3. Epilare fără iritații

Una dintre problemele cu care se confruntă femeile este epilarea. Mai bine zis, durerea provocată de aceasta. Pudra de bebeluși te poate ajuta să eviți neplăcerea durerii de după epilare. Cum? Pudrează pielea înainte de epilare și nu vei mai avea parte de iritații sau roșeață, iar firele de păr vor fi extrase mult mai ușor.

4. Gene mai voluminoase

Vrei să afli secretul femeilor cu gene lungi, groase și pline de volum? J Pe lângă genele false poți încerca tips-ul ăsta, mai rapid. Înainte de a aplica mascara, pune niște pudră de talc pe un disc demachiant, apoi, pe gene. Ea va acționa ca un fel de primer.

iarinasblog-mascara

5. Fără pete de ulei

Datorită proprietății sale de absorbție, petele de ulei și grăsimi de pe haine, tapițerii etc. pot fi îndepărtate ușor cu pudra de talc. Ea trebuie să fie aplicată pe ambele părți ale materialului, imediat după ce acesta a fost pătat, lăsată să acționeze aproape o oră. Apoi, materialul se spală și se usucă normal.

6. Ruj de lungă durată

Rujul aplicat pentru o seară cu fetele va rezista mai mult dacă apelezi la pudra de bebeluși. Tot ce trebuie să faci este ca, după primul strat de ruj, să presezi un șervețel subțire pe buze, să tamponezi cu o pensulă de fard puțină pudră peste el. Vei observa că buzele tale au o culoare mătuită. Nu te îngrijora, mai trebuie să te mai dai cu încă un strat de ruj pe buze pentru ca buzele tale să prindă din nou culoare.

7. Descurcă bijuteriile

Se întâmplă des să-ți găsești bijuteriile încurcate în cutia lor. Este un chin și o pierdere de timp să le descurci. Dacă le dai cu pudră de talc și le agiți cutia un pic între palme, va fi mult mai ușor pentru tine să le descurci, pentru că nodurile vor fi mai slăbite.

8. Alungă furnicile

Furnicile pot apărea peste noapte în locuri în care nu îți dorești să le vezi. De cele mai multe ori ele apar în bucătărie și nu știi cum să le faci să dispară, astfel încât ele să nu devină un pericol pentru hrana ta. Pudra de talc te poate ajuta să scapi de furnici, prin înlăturarea lor. Dacă sunt otrăvite, ele pot deveni un pericol pentru sănătatea ta și a familiei tale. Tot ce trebuie să faci, este să presari pudră în locurile pr unde apar furnicile: la ferestre, în fisurile din podea, pe la gurile de aerisire, țevi etc.

9. Mucegaiul din cărți

Cărțile prind mucegai atunci când nu mai sunt folosite de mult timp, mai ales când sunt depozitate în locuri cu umezeală. Ele pot fi salvate dacă presari puțină pudră de bebeluși printre paginile lor și le lași la aerisit. Cărțile vor avea un aspect mai nou și mirosul neplăcut de umezeală și mucegai va dispărea.

10. Plantarea bulbilor de flori

Înainte de a planta bulbii în pământ, este de preferat să strecori, în ambalajul lor, pudră de talc și să îi agiți. Pudra este ca un scut împotriva factorilor negativi cum ar fi: mucegaiul, insectele, târâtoarele, și menține sănătoasă rădăcina plantei pentru ca ea să crească într-un mediu ferit, acționând ca un pesticid natural.

11. Păstrarea mănușilor de cauciuc

Mănușile care sunt folosite la uzul casnic se pot deteriora rapid din cauza mucegaiului. Pentru ca acestea să aibă o durată mai lungă de folosință, poți turna puțină pudră de talc în interiorul lor după fiecare utilizare. Astfel, umezeala va fi absorbită și nu vor exista șanse de apariție a mucegaiului.

Dacă tu folosești pudra de talc și în alte scopuri sau dacă sfaturile de mai sus ți-au fost de ajutor, scrie-mi. Cine știe, poate că ma inspiri pentru un viitor articol. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: